Julklappsdags för Brontëvänner

Så här såg prästgården i Haworth kanske ut när familjen firade jul där.  Här några tips på Brontëinspirerade julklappar:

Systrarna Brontës Värld

Så här skriver man om Ann Dinsdales populärvetenskapliga biografi om de berömda systrarna:

Bernur:  Det är en praktfull bok … svindlande vackra foton  … en guldgruva för den intresserade …

Tidningen Kulturen:  … definitivt som någonting varje dedikerad Brontë-entusiast kommer att sätta högst upp på sin önskelista. En snygg blivande klassiker inom sin genre!

Du kan köpa boken hos Bokus för 196:- eller hos Adlibris för 201:-.

Villette

Röster om vår översättning av Villette:

C-G Karlsson, Go’kväll, SVT: En fantastisk bok. 

Ulrika Knutson, GP: Om Jane Eyres popularitet bygger på all härlig skräckromantisk rekvisita, med den demoniske Mr Rochester och hans galna kvinna på vinden, så ligger Lucy Snows storhet i hennes levande psyke. Till det inre är hon förbluffande modern, vår samtida under bahytt och krinolin. Modern också som romangestalt, komplex, kapabel till starka motstridiga eller kluvna känslor. 

Köp den hos Bokus (198:-) eller Adlibris  (193:-)

 

Professorn

BTJ-häftet: Brontës oefterhärmliga tonfall är skickligt klätt i svensk språkdräkt, för första gången på två sekel. Professorn är fängslande och skriven med skarp psykologisk blick.

Beas Bokhylla: Språket är noggrannt genomtänkt och utsökt, något att njuta av om man, likt jag, tycker om stilen i Brontës författarskap. På grund av hoppfullheten, den något lättare stilen och historien som helhet seglar Professorn upp på en andraplats bakom Jane Eyre för mig bland Charlotte Brontës böcker, trots avsaknaden av hemligheter gömda i vindsrum.

Bokus (198:-) och Adlibris (195:-) säljer boken.