Bokrean tjuvstartar!

Nu har bokrean redan börjat på Ann Dinsdales populärvetenskapliga biografi Systrarna Brontës Värld. 

Du kan köpa boken hos Bokus för 119:- (tidigare 201:-) eller hos Adlibris för 95:- (tidigare 199:-). Finns inte boken på din bokhandel beställer man gärna ett exemplar åt dig. Kampanjpriset gäller tills den allmänna bokrean är slut.

Så här skriver Björn Kohlström, som 2013-2016 satt i Augustprisets jury för årets svenska skönlitterära bok, på sin blogg om Systrarna Brontës Värld:

… en bred introduktion till den kanske mest besynnerligt begåvade författarfamiljen någonsin. Det är en praktfull bok … svindlande vackra foton … Dinsdales arbete är ett destillat av källarbetena om syskonen. Hon har vaskat fram det mest användbara. Boken är strukturerad på det mest tänkbara pedagogiska sätt … en guldgruva för den intresserade – och vi verkar snarare bli fler än färre. Vi läser storögt allt vi kan komma åt.

Ta chansen och köp boken till det här osannolikt förmånliga priset!

 

Omslag litet

Läsaren får en inblick i hur författarna till  Jane Eyre, Svindlande Höjder och Främlingen på Wildfell Hall levde och verkade. Boken ger en bild av systrarnas liv i Haworth, berättar om familjen och skildrar den värld de levde i. Den sätter in deras dikter och romaner i sitt sociala och historiska sammanhang, beskriver hur kritiken tog emot deras verk och hur utvecklingen efter deras död har gjort Haworth till en världsberömd litterär vallfartsort. Boken är illustrerad med unika bilder från arkiven på Brontë Parsonage Museum och med fotografier från Haworth och det omgivande landskapet.

Författaren Ann Dinsdale

Ann Dinsdale är chef för samlingarna på Brontë Parsonage Museum i Haworth, West Yorkshire, med världens största samling av Brontëminnen. Hon skriver och föreläser om systrarna Brontës liv och är speciellt inriktad på de sociala förhållandena vid mitten av artonhundratalet i Haworth.